Pages

Pazartesi, Ocak 10, 2011

Io - Guardian Wisp Rehberi

Io - Guardian Wisp







Hero Sınıfı: Strenght
Takım: Sentinel
Başlangıç Armoru: 0
Başlangıç Damage: 33-42
Movement Speed: 295
Range: 525

Agility: 14 + 1.6

Strength: 17 + 1.9
Intelligence: 23 + 1.7

+ları
-Oyunun en iyi gangeri
-Oyunun en iyi support herosu
-Kaçış ve kovalama mekanizması çok iyi
-Yüksek bir attack speed

-leri
-Düşük armor
-Düşük hp
-Düşük damage
-Çok düşük stats artışı


Skilleri
1.)Tether
Dost bir unitle aranızada bir bağ oluşur ve ikinize de bonus ms kazandırır. Bağın içinden geçen tüm herolar 1 kereye mahsus olmak üzere stunlanır. Bağ max. 900 range olabilir ve 12 saniye sürer:

Level 1: %20 ms 1.25 sn stun
Level 2: %25 ms 1.5 sn stun
Level 3: %30 ms 1.75 sn stun
Level 4: %35 ms 2 sn stun

Cooldown:12 sn
Manacost:40 mana
  
2.)Spirits
6 saniye süreyle 5 tane spirit çağırır. Spiritler daire şeklinde heromuzun etrafında dönerler. Spiritlerin üzerinden geçen ilk heroyla beraber spiritler bir patlarlar. 300 AoE içindeki tüm herolar %30 yavaşlar. Creeplerde patlamazlar fakat düşük bir damage vururlar.

Skill ile beraber 2 sub ability açılır.
Push Off: 5 spirit'in oluşturduğu daireyi büyütür.
Push In: 5 spirit'in oluşturduğu daireyi küçültür.

Level 1: 25 damage
Level 2: 50 damage
Level 3: 75 damage
Level 4: 100 damage

Cooldown:14 sn
Manacost:120/130/140/150 mana

3.)Overcharge

Bu skill saniye başına %2.5 HP ve %2.5 MP götürür ve heromuza Attack Speed verir. Ayrıca(!): Tether attığınız dostunuz da sizinle beraber Attack Speed kazanır.

Skill Toggle Ability'dir yani açılıp kapatılabilir.(Pudge'ın Rot'u ve Tormented Soul'un Pulse Nova'sı gibi)

Level 1: +60 Attack Speed
Level 2: +80 Attack Speed
Level 3: +100 Attack Speed
Level 4: +120 Attack Speed

4.)Relocate
Io kendisini herhangi bir yere 12 saniyeliğine ışınlayabilir. Ayrıca Tether attığı herhangi bir unit de onunla gider.

Kötü yanı bir Casting Delay'i vardır; yani bir süre bekler ve düşman unit'ler bu süre boyunca ışınlanacağı yeri minimapte görebilirler.

Level 1: 2.5 sn delay
Level 2: 2.25 sn delay
Level 3: 2 sn delay

Cooldown: 80/60/40 sn
Manacost: 100 mana

 

SKİLL AÇIKLAMALARI 
1.Tether
Bu skill Io'nun en sevdiğim skilidir.Size hem kaçma he kovalama imkanı tanır.Link atmak 900 rangede gibi bir uzaklıktan atılabildigi için ve attığınız kişinin yanına doğru çekildiğinden kaçmak ve kovalamak Io için kolaydır.Ayrıca çok iyi bir stun skilidir.Linkin içinden geçen herkes 2 sn stun alıyor , müthiş.Bu durumunda bir püf noktası var.Attınız linki stun yedi rakipler skilin cdsi dolduysa bozun linki ve tekrar atın bir stun daha yedirin.
2)Spirits
Oyun başı harrass ve tek damage vuran skilimiz.Creep kesmek için ideal bir skilldir.Ayrıca adam kovalarken slow ve sight açma işlemleri için kullanılır.
3)Overcharge
Belkide oyunun en iyi support skilidir.Atın linki dps heronuza açın skili gerisi dpse kalmış.Diyecek başka söz yok.
4)Relocate
Oyunda gang atmak için en iyi skillerden biridir.Çok işlevli bir skilldir.Baseye hp doldurmak için veya item almak için gidebilirsiniz.Ally heroyu kurtarmak için combata girebilirsiniz.Haritanın farklı yerlerindeki ally heroları combata getirmek için kullanabilirsiniz.Yani müthis bir skill.


TAKTİKLER
Oyundaki en iyi support herolardan biridir .Bana göre en iyisidir.Hem healer hem de buffer olarak kullanılabilir.Çok iyi bir gangerdir.

1)Healer Olma Durumu
Io link attıgı kişiye ms vermesinin yanı sıra hp regeninide verir.Bu sayede çok iyi bir healer olabilir.Mekansm,Hood,HoT,Vg,Linken bunlar Io itemidir.Şimdi düşünelim;Üzerimizde Mekansm,hood ve Ring of Health var.Mekansm 6,Hood 8,Ring 5 hp regen veriyor.Kendi hp regenimizinde 4 oldugunu varsayalım.23 hp regen oluyor.Link attıgımız kişi tamı tamına 27 hp regen alıyor Io dan.(23+Mekansm aura).Bu çok büyük bir rakamdır.Bu sayede büyük bir healer olabilirsiniz.
2)Buffer Olma Durumu
Zaten var olan Ms ve As skillerimizin yanında dost herolar için birde Vladmir Offering kastığımızda 3 armor, %16 damage ve life steal auramız oluyor.Bu durum hem carry herolar için boş bir slot yaratır.Hem de onların işlevlerini arttırır.Unutmayın ki siz support bir herosunuz.

Genelde 2 durumu birden kasabilirsiniz fakat Io creep alma konusunda biraz fakir bir herodur.Ayrıca kesinlikle kasmamamız gereken bir kaç item var.Mom ve yalnızca damage arttırıcı itemler.









0 yorum:

Yorum Gönder